50 g BIO Kurkuma

Nový produkt

Bio kurkuma - indický šafrán je koření, které pochází z Asie a je základní součástí kari, používá se do polévek, k přibarvování másla, umělých tuků, sýrů, hořčice, těstovin atp. Indická kuchyně přibarvuje kurkumou rýži a sladké pokrmy. Má hřejivou hořkou chuť a často se používá k aromatizaci nebo barvení právě kari, hořčice, másla či sýrů.

Více informací

V indické kuchyni jsem sice nejlepší, ale hodím se všude, kde se vaří něco dobrého! Jsem skladem, objednáte si mne?

22,00 Kč s DPH

Více informací

Kurkuma BIO

Kurkuma je žluté koření, které tvoří rozemletý sušený oddenek kurkumovníku dlouhého. V sanskrtu pro kurkumu existuje několik názvů, mimo jiné „zlatá bohyně“. Kurkumovník je rostlina příbuzná zázvoru a pochází původně z lesů jižní a jihovýchodní Asie. Dnes se jako koření pěstuje na mnoha místech planety, od Indie a Číny přes Indonésii a Srí Lanku až po Peru nebo Jamajku.

V Evropě byla známa kurkuma minimálně od středověku, kdy se jí říkalo „indický šafrán“. Kurkumin se používá v potravinářském průmyslu ke žlutému obarvení například vanilkových pudingů a dezertů, zmrzlin, jogurtů, sýrů, hořčic, limonád nebo margarínů.

Kurkuma (indický šafrán) obsahuje žlutá barviva, díky kterým ji můžeme použít tam, kde se používá šafrán. Na rozdíl od šafránu je ale barvivo kurkumy rozpustné v tucích a je jiné. Toto barvivo je také zcela neškodné. V lidovém léčitelství se tradovalo, že podporuje tvorbu a vylučování žluči a proto je prý vhodné ji používat ke každému tučnějšímu masu.

30 dalších produktů ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Follow us on Facebook