Prohlédnuté produkty
Muškátový oříšek okoření svou sladkou pálivou...
Nový produkt
Muškátový oříšek okoření svou sladkou pálivou ostrostí značné množství rozličných jídel. Koření muškátový oříšek se používá do různých koktejlů, punče apod. Je vhodné i k zelenině, do polévek a nezastupitelnou roli má při výrobě vánočního pečiva! Ale pozor - není vhodné pro děti.
Muškátový oříšek celý, pro zpestření Vašeho domácího menu je pro Vás skladem!
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
50 g Muškátový oříšek celý
Muškátový oříšek okoření svou sladkou pálivou ostrostí značné množství rozličných jídel. Koření muškátový oříšek se používá do různých koktejlů, punče apod. Je vhodné i k zelenině, do polévek a nezastupitelnou roli má při výrobě vánočního pečiva! Ale pozor - není vhodné pro děti.
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Tomuto vynikajícímu koření trvalo poměrně dlouhou dobu než se dostalo k nám na evropský stůl! Až asi v 6.stol n.l. ho první kupci přivezli pravděpodobně z Indie do Konstantinopole. Poté se dostal i do jižní Evropy a jinam. Ale pozor- to ještě neznamenalo, že by se stal běžně využívaným a díky tomu poměrně levným kořením, naopak. Arabští a poté i holandští kupci vycítili obrovský potenciál tohoto mimořádně chutného koření a snažili se - a to úspěšně - o držení monopolu nad jeho prodejem. Holanďané ho dokonce, když byl jeho přebytek, v Amsterdamu ještě v 18. stol. spalovali aby udržovali jeho vysokou cenu. Přítrž těmto nekalým praktikám učinil až jeden britský botanik - významný člen Východoindické společnosti - Christopher Smith, který převezl asi 70000 sazenic z Moluk, kde se do té doby výhradně pěstovaly, do Malajsie a na Ceylon a tím monopolu na jeho prodej učinil krátký konec... :-)
Muškátový oříšek koření svou sladkou pálivou ostrostí značné množství rozličných jídel. Aromatizuje nápoje, především koktejly, zeleninové šťávy, mléčné nápoje, svařené víno, punč apod. Je vhodný do zeleniny – ochucuje např. květák, špenát, mrkev, slané rýžové pokrmy, zeleninové polévky, ryby apod. Špetka muškátového oříšku patří také do vánočního pečiva, lívanců, ovocných dortů a kompotu. Není vhodný pro malé děti.
Foto zraleho muškátového oříšku je použito od: WA Djatmiko Wie146 - Vlastní práce
Pracharanda je vyvážená zeleninová směs typu Vegeta. Neobsahuje glutaman ani...
Paprika se hodí ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek...
Čarodějka je kořenící přípravek na grilování, rožnění, pečení, na přípravu...
Uzená paprika se používá ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek,...
Koriandr celý je zapomenuté koření se zvláštní, příjemnou kořennou chutí a...
Garam masala - indická „domácí směs“ je ostřejší směs, která se podobně jako...
Oregano – dobromysl obecná je nejen rostlinou kořeninovou, ale také léčivou....
Zázvor se používá především v indické a čínské kuchyni. Je vhodný ke všem...
Houbová prachanda je kořenící základ vhodný k přípravě houbové a bramborové...
Koření do perníku je tradiční směs perníkového koření, která se v Mělnické...
Bio Majoránka je bylinka s jemně kořennou, sladší vůní i chutí. Majoránka...
Kayenský pepř je jedno z nejostřejších koření. Získává se z nejostřejších...
Pepř černý celý patří mezi nejoblíbenější kuchyňské koření. Používá se k...
„Český kmín“ název s evropskou značkou chráněného označení původu náleží...
Paprika pálivá má ostře kořeněnou, pikantní chuť. Paprika se hodí ke všem...
Saturejka chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových...
Muškátový květ svou chutí připomíná kombinaci skořice a pepře, je mnohem...
Nové koření se také nazývá „všekoření“. Používá se do marinád, polévek, k...
Fenykl celý se používá k přípravě bylinných čajů proti nadýmání, do nakládané...
Skořice je jedno z nejstarších koření. Používáme ji do slaných pokrmů čínské...
Kurkuma celá, nazývaná také indický šafrán je koření, které pochází z Asie a...
Koriandr drcený je zapomenuté koření se zvláštní, příjemnou kořennou chutí a...
Koriandr je koření se zvláštní, příjemně kořennou chutí a vůní. Používá se do...
Kardamom je jedním z nejjemnějších a také nejdražších koření. Zelený kardamom...
Kardamom je jedním z nejjemnějších a také nejdražších koření. Zelený kardamom...