Prohlédnuté produkty
Bio hnědá čočka z Turecka je opravdu bohatou...
Nový produkt
Bio hnědá čočka z Turecka je opravdu bohatou zásobárnou bílkovin, vlákniny, vitamínů a to vše za velmi výhodnou cenu! Chutnější a levnější večeři seženete jen velmi těžko. Dobrou chuť!
Čočková polévka, čočka s párečkem a kyselou okurkou.... už máte chuť? :-) Výborně, skvělou čočku máme skladem!!
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
100 g Čočka hnědá BIO
Bio hnědá čočka z Turecka je opravdu bohatou zásobárnou bílkovin, vlákniny, vitamínů a to vše za velmi výhodnou cenu! Chutnější a levnější večeři seženete jen velmi těžko. Dobrou chuť!
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Hnědá čočka se hodí opravdu ke všemu na co si vzpomenete! Samozřejmě hlavní jsou polévky a kaše, ale můžete jí dávat i do salátů, rizota, různých exotických jídel, no prostě - Vaší fantazii se meze nekladou!
Čočka, již existuje více než sto druhů a z toho minimálně 50 je jedlých, má pravděpodobně původ v oblasti Blízkého východu nebo Středomoří, je zdrojem obživy našich předků od pravěku. Je to jedna z nejstarších plodin známá člověku a jedna z prvních domestikovaných plodin. Slovo čočka pochází z latinského lenticulae, anglicky lens.
Čočkové artefakty byly nalezeny na archeologických vykopávkách na břehu řeky Eufrat z doby před 8 000 př. n. l. a existují důkazy o tom, že tuto luštěninu jedli Egypťané, Římané a Hebrejci. Čočka je také několikrát zmíněna v Bibli - jedním příkladem je kniha Genesis a příběh Ezaua, který se vzdal svého prvorozenství za misku karmínové čočky a bochník chleba.
Složení: 100% čočka hnědá Bio
Země původu: Turecko
Balení: 25 kg
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min 24 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1272/304 |
TUKY [g] | 1,6 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 0,2 |
SACHARIDY [g] | 40,6 |
z toho CUKRY [g] | 2 |
VLÁKNINA | 17 |
BÍLKOVINY [g] | 23,4 |
SŮL [g] | 0,0175 |
SODÍK [mg] | 7 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti | |
OBSAH VODY | max. 15% |
Mikrobiologické vlastnosti | |
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ | < 1.000.000 KbE/g |
KVASINKY | < 10.000 KbE/g |
PLÍSNĚ | < 10.000 KbE/g |
E.COLI | < 100 KbE/g |
SALMONELLA | negativní v 25 g |