100 g Čočka hnědá BIO

Nový produkt

Bio hnědá čočka z Turecka je opravdu bohatou zásobárnou bílkovin, vlákniny, vitamínů a to vše za velmi výhodnou cenu! Chutnější a levnější večeři seženete jen velmi těžko. Dobrou chuť!

Více informací

Čočková polévka, čočka s párečkem a kyselou okurkou.... už máte chuť? :-) Výborně, skvělou čočku máme skladem!!

15,00 Kč s DPH

Více informací

Bio Hnědá čočka Turecko

Hnědá čočka se hodí opravdu ke všemu na co si vzpomenete! Samozřejmě hlavní jsou polévky a kaše, ale můžete jí dávat i do salátů, rizota, různých exotických jídel, no prostě - Vaší fantazii se meze nekladou!

Čočka, již existuje více než sto druhů a z toho minimálně 50 je jedlých, má pravděpodobně původ v oblasti Blízkého východu nebo Středomoří, je zdrojem obživy našich předků od pravěku. Je to jedna z nejstarších plodin známá člověku a jedna z prvních domestikovaných plodin. Slovo čočka pochází z latinského lenticulae, anglicky lens.

Čočkové artefakty byly nalezeny na archeologických vykopávkách na břehu řeky Eufrat z doby před 8 000 př. n. l. a existují důkazy o tom, že tuto luštěninu jedli Egypťané, Římané a Hebrejci. Čočka je také několikrát zmíněna v Bibli - jedním příkladem je kniha Genesis a příběh Ezaua, který se vzdal svého prvorozenství za misku karmínové čočky a bochník chleba.

Detailní popis produktu

Složení: 100% čočka hnědá Bio

Země původu: Turecko

Balení: 25 kg

CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU 

Minimální trvanlivost: min 24 měsíců od okamžiku produkce 

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)

Nutriční hodnoty na 100g výrobku
ENERGIE [kJ / kcal] 1272/304
TUKY [g] 1,6
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] 0,2
SACHARIDY [g] 40,6
z toho CUKRY [g] 2
VLÁKNINA 17
BÍLKOVINY [g] 23,4
SŮL [g] 0,0175
SODÍK [mg] 7

 

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit. 

Chemicko-fyzické vlastnosti
OBSAH VODY max. 15%

 

Mikrobiologické vlastnosti
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ < 1.000.000 KbE/g
KVASINKY < 10.000 KbE/g
PLÍSNĚ < 10.000 KbE/g
E.COLI < 100 KbE/g
SALMONELLA negativní v 25 g

Follow us on Facebook