Nabízíme Vám opravdu jen ty nejkvalitnější mouky
Pohanková hladká celozrnná mouka z mlýnu Perner ze Svijan se hodí na pečení palačinek nebo na přípravu koláčů, sušenek, placek či mnoha dalších pochoutek. Je vhodná i jako příměs do těsta na pečivo. Může obsahovat stopy lepku.
Pohanková mouka a pohanková krupice jsou bohaté na vitaminy skupiny B, fosfor, vápník, železo a rutin. Jsou vhodnou surovinou pro kuchyň celiaka a všechny, kteří se rádi zdravě stravují. V kuchyni plně nahradí mouku pšeničnou. Využijeme ji do sladkých a slaných těst, polévek a omáček, placek, pomazánek ...
V rodinném mlýně Šmajstrla šetrně mechanicky loupaná česká pohanka, způsobem tak, aby v ní zůstávaly veškeré vitamíny. Samozřejmostí je její přirozená bezlepkovost. Pohanka kroupa je vhodná jako příloha, můžeme jí použít i jako zavářku do polévky, nebo si ji jen tak vsypejte do jogurtu místo vloček. Naši pohanku kroupu nemusíte ani vařit!
Pohankový mlýn Šmajstrla nejenom loupe pohanku, ale také z ní vyrábí kakaovou kaši! Kaše kakaová je instantní extrudovaný výrobek, který se nevaří a používá se jen do studené a vlažné tekutiny ( mléka či vody): vmíchá se dle potřeby. Kaše je vhodná nejen k snídani, ale také jako rychlá svačinka. Díky obsažené energii je vhodná například i pro sportovce.
Pohanková mouka stále přirozená - živá, dobře kvasí, celozrnná pohanková mouka kvasí ještě rychleji než pohanková mouka díky přítomnosti slupky. Chuťově je také výraznější. Je přirozeně bezlepková. Požívá se k zahušťování pokrmů, pomazánek, na palačinky a také se využívá k pečení. Lze z ní vytvořit cukroví, moučníky kynuté, dalamánky, chléb, pizzu,...