Naše luštěniny v bio kvalitě budou vhodné pro Vaše zdravé pokrmy.
Kukuřice pukancová - Zea mays everta, ta je ta jediná správná pro výrobu popcornu. Oproti všem ostatním kukuřicím Vám tato při pražení krásně pukne a Vy už jen dochutíte!
Zcela novou odrůdu máku - Harlekýn - vypěstovali na Českomoravské vrchovině v rodinné farmě Rosických. Jedná se o povedenou, velmi chutnou odrůdu setého máku, která Vám v kuchyni velmi dobře poslouží a dodá šmrnc všem Vašim pokrmům.
Mák setý bílý vypěstovali na Českomoravské vrchovině v rodinné farmě Rosických. Tento mák je jemnější než běžný, má méně pronikavé aroma a chutná mírně sladčeji po oříškách.
Quinoa k nám přichází z andských hor Bolívie a Peru a my jí vítáme k obohacení a vylepšení naší zdravé kuchyně! Quinoa je velmi chutná příloha k běžným i vegetariánským pokrmům. Má méně sacharidů a více bílkovin či vlákniny než rýže.
Cizrna je třetí nejrozšířenější obilovinou a ve Vaší kuchyni by neměla chybět. Její použití je všestranné, můžete z ní připravit polévku i kaši, placky i rizoto, hodí se k přípravě salátů či pomazánek. Nejčastěji se z cizrny ale vyrábí hummus v mnoha variantách a chutích.
Rýže má v naší kuchyni mnohostranné použití. Je velmi výživná, přitom dietní s obsahem mnoha prvků prospěšných našemu zdraví. Dobrou chuť např. při rizotu či sushi!
Hrách sušený se Vám bude doma hodit na přípravu hrachových kaší, možno ho zpracovat i do vegetariánských pomazánek či salátů, ale samozřejmě je vhodný hlavně k výrobě lahodné hrachové polévky!!
Fazole jsou neocenitelným zdrojem vitamínů, minerálních látek a vlákniny. Použít je můžete na výrobu polévek, guláše, jako přílohu do salátů nebo mnoha vegetariánských či veganských jídel.
Námi nabízený kuskus se hodí do mnoha jídel či i jen jako příloha. Vegetariáni či vegani ho umí připravit na desítky způsobů. Stejně tak dobře ale poslouží i v běžné kuchyni
Tmavá rýže zápolí s bílou rýži o to, která je zdravější... Nehleďte na výsledek boje a zvolte zlatou střední cestu, jednou můžete použít onu a podruhé jinou! Každé zrnko kvalitní rýže v sobě má spoustu živin pro naše zdraví nezbytných! Dobrou chuť, ať už při rýži jako příloze či rizotu nebo například sushi!
BIO bílé fazole patří k nejjemnějším druhů fazolí, výborně se zpracovávají a hodí se téměř do všech pokrmů - do omáček, do polévek, k výrobě kaší, placek, do salátů atd. atd.! :-) Dobrou chuť!
Bio červená čočka Vám usnadní vaření - věděli jste to? Vzhledem k tomu, že to není přímo semeno, nemůže se Vám tedy sice podařit naklíčit ji tak jako například hrách - nemá totiž také tak silný obal, ale jídlo díky tomu tak můžete mít hotové doslova a do písmene vcukuletu!! :-)) Využít ji můžete při vaření polévek, kaší, jako zahušťovadlo či třeba při...
Bio černá čočka z Kanady, jinak také zvaná Beluga - dle druhu kaviáru! To je další druh čočky, který Vám můžeme nabídnout. A ač Vám může připadat, že mezi čočkami není velký rozdíl, pravý opak je pravdou! Například oproti jiným černá čočka méně nadýmá, takže je velmi vhodná pro všechny kdo s tímto mají problém. A stejně jako jiné čočky je to velký...
Červené fazole Kidney se hodí nejenom do známého Chilli con carne, ale i do mnoha dalších mexických nebo i italských specialit a můžete je samozřejmě zpracovat úplně stejně jako běžné fazole!
Bio červená čočka půlená Vám ještě více usnadní vaření - věděli jste to? Vzhledem k tomu, že to není přímo semeno, nemůže se Vám tedy sice podařit naklíčit ji tak jako například hrách - nemá totiž také tak silný obal, ale jídlo díky tomu tak můžete mít hotové doslova a do písmene vcukuletu!! :-)) Využít ji můžete při vaření polévek, kaší, jako...
Bio hnědá čočka z Turecka je opravdu bohatou zásobárnou bílkovin, vlákniny, vitamínů a to vše za velmi výhodnou cenu! Chutnější a levnější večeři seženete jen velmi těžko. Dobrou chuť!
BIO červené Adzuki fazole Vás opravdu velmi potěší!! Víte proč? Neobsahují puriny a tím pádem prakticky nenadýmají!! Takže pokud jste milovníkem fazolí, ale trošičku se kvůli jedné jejich nepříjemné vlastnosti... obáváte je konzumovat, tyto si můžete dopřát bez obav! Tak dobrou chuť k nim!!
Quínoa k nám přichází z andských hor Bolívie a Peru a my jí vítáme k obohacení a vylepšení naší zdravé kuchyně! Quinoa je velmi chutná příloha k běžným i vegetariánským pokrmům. Má méně sacharidů a více bílkovin či vlákniny než rýže. Hodí se Vám od snídaně až po večeři - můžete ji přidávat do jakékoliv kaše či nasypat do jogurtu či müsli, fantazii se meze...
Jáhly BIO jsou bezlepková obilovina s drobnými kulatými zrnky obsahující hlavně vitamíny B1, B2, A, C, a také mnohé minerály, v neposlední řadě pak vlákninu!
Pohanka obecná, ta už kdysi trochu pozapomenutá, dokonce i někdy podceňovaná pseudoobilovina, začíná díky svým dietetickým vlastnostem znovu takzvaně přicházet do módy a častěji se objevovat na našich stolech. Snad tak učiníte i Vy, pohanka Vás totiž dokonale zasytí a Vaše tělíčko přitom prakticky nenabere na dalším objemu... :-) Tak dobrou chuť!
BIO Mungo fazole mají v sobě mnoho vlákniny, bílkovin, minerálů a ostatních zdravých živin. Ale pozor! Necháte-li je naklíčit, množství zdraví prospěšných látek se ještě znásobí!! Takže - s chutí do přípravy a dobrou chuť poté!! :-))
Z ovesných vloček se dá připravit řada pokrmů zdravé výživy, především müsli, a používají se též při výrobě celozrnného pečiva. Jsou cenným zdrojem řady živin. Ovesné vločky jsou lehce stravitelné a známé svým obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a glukózu v krvi. Proto je mají rádi např. sportovci. Oves má posilující účinky a...
Pšeničné otruby a navíc v kvalitě BIO, to je jedna z nejvýživnějších a přitom nízkokalorických potravin. Jsou ideální při dietách, ale stejně tak i pro běžnou denní stravu - spoustu vlákniny v nich Váš trávicí organismus jistě jen přivítá!