Prohlédnuté produkty
Toto nádherné, nezvykle chlupaté a kdysi...
Nový produkt
Toto nádherné, nezvykle chlupaté a kdysi chráněné prasátko se blíží na Váš stůl. Kotletky z něj se hodí ke všem příležitostem, ale ty slavnostnější se k Mangalici přímo nabízejí!! My z Dobrého zrna i dovozce pan Miroslav Gregor Vám přejeme opravdu dobrou chuť!!
Tento produkt již není na skladě
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Mangalica exkluzivita z Maďarska vepřová kotletka pro fajnšmekry různá váha
Toto nádherné, nezvykle chlupaté a kdysi chráněné prasátko se blíží na Váš stůl. Kotletky z něj se hodí ke všem příležitostem, ale ty slavnostnější se k Mangalici přímo nabízejí!! My z Dobrého zrna i dovozce pan Miroslav Gregor Vám přejeme opravdu dobrou chuť!!
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Mangalica nebo mangulica je plemeno prasat pocházející z Velké uherské nížiny. Bylo vyšlechtěno roku 1833 zkřížením plemene z Bakoňského lesa (kdysi i u nás populární bagoun) s polodivokými vepři z Šumadije. Jméno vytvořil Vuk Stefanović Karadžić spojením starogermánského výrazu mangh ("kříženec") se slovanskou ženskou koncovkou -ica. Plemeno se vyznačuje dlouhou vlnitou srstí plavé až černé barvy, která mu umožňuje pást se venku i v tuhé zimě – tím dosahuje přirozeného přírůstku sádla, jež obsahuje velké množství tzv. dobrého cholesterolu. Tradiční maďarské speciality jako uherák nebo čabajka se podle originální receptury vyrábějí právě z masa mangalice. Po druhé světové válce pěstování plemene upadlo, protože má vysoké nároky na stravu a ve vrhu bývá maximálně osm selátek. V poslední době je však maso vyhledáváno labužníky pro svoji šťavnatost. Maďarsko ročně vyprodukuje 60 000 kusů mangalice.
Telecí maso, které je určeno pro děti. Jde o vybrané kousky jemného masíčka z...