50 g Badyán celý, hvězdičky

Nový produkt

Badyán neboli hvězdicový anýz voní podobně jako anýz, ale jeho vůně je silnější a těžší, chutná pálivě. Chutí se také podobá anýzu - má ji kořenitě nasládlou ale jemnější než anýz. Anetol obsažený v Badyánu mu navíc dodává známý nádech lékořice.

Více informací

Badyán, např. do pečiva nebo čínské či dokonce indické kuchyně je skladem připraven pro Vás!

45,00 Kč s DPH

Více informací

Badyán pravý, hvězdicový anýz

Badyáník pravý je původem z jižní Číny a Vietnamu. Historie hvězdicového anýzu je dlouhá, sahá až do doby před Kristem a získal své jméno díky tvaru, který má osm špičatých ramen ve tvaru hvězdy. Je získáván ze stálezeleného listnatého stromu Illicium verum. Tomuto stromu trvá nejméně 15 let, než vyprodukuje plod. Badyán se vyskytuje hlavně v jižní Číně a jihovýchodní Asii. Badyáník pravý je k dispozici celoročně.

Anglický mořeplavec Thomas Cavendish jej přivezl poprvé do Evropy v 16. století. Od té doby byl používán v sirupech, džemech a pudingech kvůli své sladké chuti. Badyáník pravý je důležitý i v tradiční orientální medicíně, ve které se používá jako zažívací pomůcka. Badyán se běžně používá v čínské kuchyni. Je to hlavní složka prášku s pěti kořením, který se nanáší na pomalu vařená jídla. Příchuť lékořice hvězdicového anýzu se používá v tradičních vietnamských pokrmech, jako je polévka Pho Bo, a je často i skrytou přísadou v indických dušených masech.

30 dalších produktů ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Follow us on Facebook