Prohlédnuté produkty
Badyán neboli hvězdicový anýz voní podobně jako...
Nový produkt
Badyán neboli hvězdicový anýz voní podobně jako anýz, ale jeho vůně je silnější a těžší, chutná pálivě. Chutí se také podobá anýzu - má ji kořenitě nasládlou ale jemnější než anýz. Anetol obsažený v Badyánu mu navíc dodává známý nádech lékořice.
Badyán, např. do pečiva nebo čínské či dokonce indické kuchyně je skladem připraven pro Vás!
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
50 g Badyán celý, hvězdičky
Badyán neboli hvězdicový anýz voní podobně jako anýz, ale jeho vůně je silnější a těžší, chutná pálivě. Chutí se také podobá anýzu - má ji kořenitě nasládlou ale jemnější než anýz. Anetol obsažený v Badyánu mu navíc dodává známý nádech lékořice.
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Badyáník pravý je původem z jižní Číny a Vietnamu. Historie hvězdicového anýzu je dlouhá, sahá až do doby před Kristem a získal své jméno díky tvaru, který má osm špičatých ramen ve tvaru hvězdy. Je získáván ze stálezeleného listnatého stromu Illicium verum. Tomuto stromu trvá nejméně 15 let, než vyprodukuje plod. Badyán se vyskytuje hlavně v jižní Číně a jihovýchodní Asii. Badyáník pravý je k dispozici celoročně.
Anglický mořeplavec Thomas Cavendish jej přivezl poprvé do Evropy v 16. století. Od té doby byl používán v sirupech, džemech a pudingech kvůli své sladké chuti. Badyáník pravý je důležitý i v tradiční orientální medicíně, ve které se používá jako zažívací pomůcka. Badyán se běžně používá v čínské kuchyni. Je to hlavní složka prášku s pěti kořením, který se nanáší na pomalu vařená jídla. Příchuť lékořice hvězdicového anýzu se používá v tradičních vietnamských pokrmech, jako je polévka Pho Bo, a je často i skrytou přísadou v indických dušených masech.
Paprika se hodí ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek...
Čarodějka je kořenící přípravek na grilování, rožnění, pečení, na přípravu...
Uzená paprika se používá ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek,...
Koriandr celý je zapomenuté koření se zvláštní, příjemnou kořennou chutí a...
Garam masala - indická „domácí směs“ je ostřejší směs, která se podobně jako...
Oregano – dobromysl obecná je nejen rostlinou kořeninovou, ale také léčivou....
Zázvor se používá především v indické a čínské kuchyni. Je vhodný ke všem...
Houbová prachanda je kořenící základ vhodný k přípravě houbové a bramborové...
Koření do perníku je tradiční směs perníkového koření, která se v Mělnické...
Bio Majoránka je bylinka s jemně kořennou, sladší vůní i chutí. Majoránka...
Kayenský pepř je jedno z nejostřejších koření. Získává se z nejostřejších...
Pepř černý celý patří mezi nejoblíbenější kuchyňské koření. Používá se k...
„Český kmín“ název s evropskou značkou chráněného označení původu náleží...
Paprika pálivá má ostře kořeněnou, pikantní chuť. Paprika se hodí ke všem...
Saturejka chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových...
Muškátový květ svou chutí připomíná kombinaci skořice a pepře, je mnohem...
Muškátový oříšek okoření svou sladkou pálivou ostrostí značné množství...
Nové koření se také nazývá „všekoření“. Používá se do marinád, polévek, k...
Fenykl celý se používá k přípravě bylinných čajů proti nadýmání, do nakládané...
Skořice je jedno z nejstarších koření. Používáme ji do slaných pokrmů čínské...
Kurkuma celá, nazývaná také indický šafrán je koření, které pochází z Asie a...
Koriandr drcený je zapomenuté koření se zvláštní, příjemnou kořennou chutí a...
Koriandr je koření se zvláštní, příjemně kořennou chutí a vůní. Používá se do...
Kardamom je jedním z nejjemnějších a také nejdražších koření. Zelený kardamom...
Kardamom je jedním z nejjemnějších a také nejdražších koření. Zelený kardamom...
BIO Hřebíček je velmi aromatické koření, které se používá celé nebo mleté k...
Spirulina BIO prášek je skvělou přísadou do Vašeho jídelníčku! Navíc je také...
Kouřové aroma této kávy doplněné chutí medu a exotického koření si jistě...
Slupky jemně zbavené výborné BIO arašídy jsou vhodné jak do různých pokrmů -...
Mladý ječmen je superpotravinou obsahující 4x více vápníků než mléko. Dále je...