Kafánek - tekutý kávový cukr z pravého espressa

Nový produkt

Kávový cukr, to je jedinečné spojení výběrové kávy a třtinového cukru! Kávový cukr je cukrovina, která nejenže chutná skvěle, ale je vhodná i k přípravě různých druhů dezertů, zmrzlin a nápojů. Může být i motorem Vaší fantazie, sladká tečka či startér úspěšného dne! Připravili jsme ji pro Vás buď ve variantě přírodní anebo s příchutí divokých pomerančů! 

Více informací

Medová konzistence, božsky kávová sladká chuť!! Myslíme si, že už nadále ve Vaší kuchyni nebude nikdy chybět.... :-)) Máme skladem!!

149,00 Kč s DPH

Více informací

Kafánek - tekutý kávový cukr z pravého espressa

Kafánek, konzistencí podobné medu, je vhodný: např. jako samostatná cukrovina na mlsání či ingredience do pečení, základ do míchaných koktejlů nebo nealkoholických limonád a také se může použít jako dochucovadlo. Není to jen ingredience. Je to pátý element, bez kterého si Váš oblíbený chuťový požitek již nebudete ochotni představit! Má využití jak pro běžného spotřebitele, tak i pro širší gastronomický trh.

Ideální záležitost pro milovníky kávy a sladkého potěšení.

V jedné skleničce je ukryto vysoké množství poctivě připraveného espressa, které zaručí vysokou dávku energie! Kafánek obsahuje výběrovou kávu s kofeinem, vodu a třtinový cukr.

Můžete si také připravit tvarohový pie s Kafánkem dle našeho receptu:

Těsto:

  1. 90 g másla
  2. 40 g moučkového cukru
  3. 2 žloutky
  4. 140 g hladké mouky
  5. Špetka soli

 

Změklé máslo prošlehejte společně s cukrem a žloutky, pak přisypte prosátou mouku se solí, krátce prošlehejte, až se vše začne spojovat v těsto, rukama zpracujte v kompaktní hmotu. Těsto lze připravit i den předem a uchovat zabalené ve folii v lednici.

Troubu předehřejte na 170 stupňů. Těsto vyválejte na potřebnou velikost a přeneste do formy, zarovnejte okraje. Dno propíchejte vidličkou, vyložte pečícím papírem a nasypte luštěniny (na slepé pečení). Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 15-20 minut, až  je těsto lehce dozlatova. Korpus nechte chladnout ve formě, teplotu trouby snižte na 150 stupňů. Připravte si tvarohovou náplň.

Tvarohová náplň:

  1. 400 g tučného tvarohu ve vaničce (lehce odkapaného)
  2. 80 g cukru krupice
  3. 2 vejce, odděleně žloutky a bílky
  4. 1 lžička vanilkového cukru/extraktu
  5. 30 ml Kafánka
  6. 1 lžíce hladké mouky

 

Tvaroh dejte do misky, přidejte polovinu cukru a žloutky. Dobře promíchejte, případně lehce prošlehejte. Přidejte vanilku, Kafánka a mouku, zapracujte. Z bílků a druhé poloviny cukru ušlehejte pevný sníh, který po částech vmíchejte do tvarohové směsi.

Z předpečeného korpusu sundejte luštěniny i pečící papír a na korpus rovnoměrně rozetřete tvarohovou náplň. Dejte péct do trouby vyhřáté na 150 stupňů asi na 40 minut. Hotový pie přendejte na chladící mřížku a nechte zcela vychladnout.

Dobrou chuť!!

17 dalších produktů ve stejné kategorii:

Follow us on Facebook