Prohlédnuté produkty
Quinoa k nám přichází z andských hor Bolívie a...
Nový produkt
Quinoa k nám přichází z andských hor Bolívie a Peru a my jí vítáme k obohacení a vylepšení naší zdravé kuchyně! Quinoa je velmi chutná příloha k běžným i vegetariánským pokrmům. Má méně sacharidů a více bílkovin či vlákniny než rýže.
Jsem skladem. Jsem trošku exotická Quinoa z Peru, chutnám mírně oříškově a hodím se například i místo rýže, vyzkoušíte mne? Máme skladem
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
100 g Quinoa bílá
Quinoa k nám přichází z andských hor Bolívie a Peru a my jí vítáme k obohacení a vylepšení naší zdravé kuchyně! Quinoa je velmi chutná příloha k běžným i vegetariánským pokrmům. Má méně sacharidů a více bílkovin či vlákniny než rýže.
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Quinoa má majestátní historii, pochází z jedné z nejsilnějších civilizací na americkém kontinentu. Byla pěstována u Inků v horách Bolívie, Chile a Peru. V těchto regionech je v popředí již 5 000 let. Byla základní potravinou pro Inky a ještě dnes je stále významným zdrojem výživy pro jejich domorodé potomky. Byla to pro Inky posvátná plodina, nazývali ji matkou všech zrn a legenda říká, že každý incký císař každoročně slavil první semena quinoa!
Nejjednodušší způsob, jak vařit quinoa, je vařit ji po dobu 12-15 minut ve trojnásobném objemu vody. Takže na každých 100 g quinoa přidejte 300 ml vody. Uvařenou ji můžete podávat místo rýže spolu s kari či jinými přísadami.
Vaření je snadné a rychlé a jemná ořechová příchuť se hodí jak k pikantním pokrmům, jako jsou saláty nebo přísady pro vegetariánské hamburgery, ale také ke sladkým receptům, jako je ovesná kaše.
Pro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme vždy opláchnout quinoa nejprve ve studené vodě. Vložte požadované množství do síta a opláchněte jej pod studeným kohoutkem, dokud voda nevyteče. Tím se odstraní přebytečný škrob.
Pokud chcete přidat další příchuť, proč nezkusit vařit quinoa v kuřecím nebo zeleninovém vývaru (použijte stejný objem jako vody) nebo na ovesnou kaši, kdy můžete místo vody smíchat s ekvivalentním množstvím mandlového nebo ovesného mléka.
Kukuřice pukancová - Zea mays everta, ta je ta jediná správná pro výrobu...
Zcela novou odrůdu máku - Harlekýn - vypěstovali na Českomoravské vrchovině v...
Rýže má v naší kuchyni mnohostranné použití. Je velmi výživná, přitom dietní...
Fazole jsou neocenitelným zdrojem vitamínů, minerálních látek a vlákniny....
BIO bílé fazole patří k nejjemnějším druhů fazolí, výborně se zpracovávají a...
Bio červená čočka Vám usnadní vaření - věděli jste to? Vzhledem k tomu, že to...
Bio černá čočka z Kanady, jinak také zvaná Beluga - dle druhu kaviáru! To je...
Červené fazole Kidney se hodí nejenom do známého Chilli con carne, ale i do...
Bio červená čočka půlená Vám ještě více usnadní vaření - věděli jste to?...
Bio hnědá čočka z Turecka je opravdu bohatou zásobárnou bílkovin, vlákniny,...
BIO červené Adzuki fazole Vás opravdu velmi potěší!! Víte proč? Neobsahují...
Quínoa k nám přichází z andských hor Bolívie a Peru a my jí vítáme k...
Jáhly BIO jsou bezlepková obilovina s drobnými kulatými zrnky obsahující...
Pohanka obecná, ta už kdysi trochu pozapomenutá, dokonce i někdy podceňovaná...
BIO Mungo fazole mají v sobě mnoho vlákniny, bílkovin, minerálů a ostatních...
Z ovesných vloček se dá připravit řada pokrmů zdravé výživy, především müsli,...
Pšeničné otruby a navíc v kvalitě BIO, to je jedna z nejvýživnějších a přitom...
Samahan, čaj dle staroindických ayurvédských znalostí obsahuje 14 různých...
Zeleninové chipsy pečené - dýně a rozmarýn dle unikátního receptu firmy ENJOY...
Z ovesných vloček se dá připravit řada pokrmů zdravé výživy, především müsli,...
Fíky BIO Lerida z Turecka, největšího vývozce tohoto skvělého plodu! Tomuto...
BIO kokosová mouka ze Srí Lanky - zní to opět trošku exoticky, ale nebojte...
Bio červená čočka Vám usnadní vaření - věděli jste to? Vzhledem k tomu, že to...
Červené fazole Kidney se hodí nejenom do známého Chilli con carne, ale i do...
BIO lněné semínko z Polska - v sekci superpotravin a semínek Vám většinou...