100 g Quinoa bílá

Nový produkt

Quinoa k nám přichází z andských hor Bolívie a Peru a my jí vítáme k obohacení a vylepšení naší zdravé kuchyně! Quinoa je velmi chutná příloha k běžným i vegetariánským pokrmům. Má méně sacharidů a více bílkovin či vlákniny než rýže.

Více informací

Jsem skladem. Jsem trošku exotická Quinoa z Peru, chutnám mírně oříškově a hodím se například i místo rýže, vyzkoušíte mne? Máme skladem

19,00 Kč s DPH

Více informací

Quinoa a její historie

Quinoa má majestátní historii, pochází z jedné z nejsilnějších civilizací na americkém kontinentu. Byla pěstována u Inků v horách Bolívie, Chile a Peru. V těchto regionech je v popředí již 5 000 let. Byla základní potravinou pro Inky a ještě dnes je stále významným zdrojem výživy pro jejich domorodé potomky. Byla to pro Inky posvátná plodina, nazývali ji matkou všech zrn a legenda říká, že  každý incký císař každoročně slavil první semena quinoa!

Snadná metoda vaření Quinoa

Nejjednodušší způsob, jak vařit quinoa, je vařit ji po dobu 12-15 minut ve trojnásobném objemu vody. Takže na každých 100 g quinoa přidejte 300 ml vody. Uvařenou ji můžete podávat místo rýže spolu s kari či jinými přísadami. 

Vaření je snadné a rychlé a jemná ořechová příchuť se hodí jak k pikantním pokrmům, jako jsou saláty nebo přísady pro vegetariánské hamburgery, ale také ke sladkým receptům, jako je ovesná kaše. 

Pro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme vždy opláchnout quinoa nejprve ve studené vodě. Vložte požadované množství do síta a opláchněte jej pod studeným kohoutkem, dokud voda nevyteče. Tím se odstraní přebytečný škrob. 

Pokud chcete přidat další příchuť, proč nezkusit vařit quinoa v kuřecím nebo zeleninovém vývaru (použijte stejný objem jako vody) nebo na ovesnou kaši, kdy můžete místo vody smíchat s ekvivalentním množstvím mandlového nebo ovesného mléka. 

22 dalších produktů ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Follow us on Facebook