Prohlédnuté produkty
Hrách sušený se Vám bude doma hodit na přípravu...
Nový produkt
Hrách sušený se Vám bude doma hodit na přípravu hrachových kaší, možno ho zpracovat i do vegetariánských pomazánek či salátů, ale samozřejmě je vhodný hlavně k výrobě lahodné hrachové polévky!!
Jsem tu pro Vás, hrách sušený a lze ze mne připravit leccos dobrého. Objednáte si mne? Máme skladem
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
100 g Hrách
Hrách sušený se Vám bude doma hodit na přípravu hrachových kaší, možno ho zpracovat i do vegetariánských pomazánek či salátů, ale samozřejmě je vhodný hlavně k výrobě lahodné hrachové polévky!!
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
je jednoletá bylinná rostlina z čeledi Fabaceae, pěstovaná prakticky po celém světě pro její jedlá semena. Hrách lze zakoupit čerstvý, konzervovaný či zmrazený.
Námi nabízený sušený hrách se běžně používá do polévek, ale možnost jeho využití je daleko širší.
Hrách je jednou z nejstarších kultivovaných plodin. Divoká rostlina pochází ze středomořského regionu a na Středním východě byly nalezeny jeho pozůstatky jíž z pozdního neolitu. Evropská kolonizace pak přivedla jeho úrodu do Nového světa a dalších oblastí po celém světě.
V polovině 18. století posloužil hrách v rakouské klášterní zahradě ke skvělému využití mnichovi a vědci Gregoru Mendelovi v jeho průkopnických studiích o povaze dědičnosti.
Recept na hrachovou polévku ze sušeného hrachu:
Hrách se musí přes noc namočit do vody. Poté ho scedíte, propláchnete ve studené vodě a zalijte asi 2,5 litry čisté studené vody. Přidejte uzené maso, jednu cibuli s napíchanými hřebíčky a rovněž bobkové listy. Vařte asi 1 hodinu. Vyndejte maso, cibuli i bobkové listy. Cibuli a listy vyhoďte, maso nakrájejte. Polovinu polévky odlijte a rozmixujte tyčovým mixérem, pak opět spojte dohromady. Na hrubé straně struhadla nastrouhanou mrkev osmahněte na másle a přidejte do polévky. Vmíchejte rovněž majoránku a česnek a polévku, poté dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kousky masa a krutonky. Na krutony pokrájejte rohlíky na kostičky a dozlatova je opečte na másle. Na posledních pár minut k nim nasypte i bylinky.
Ingredience:
500 g sušeného neloupaného hrachu, kousek předvařeného uzeného masa, 1 cibule, 6hřebíčků, 2bobkové listy, 1 mrkev, 3 lžíce másla, 1 lžička majoránky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, a na výrobu krutonů potom 6 rohlíků, máslo, 2–3 hrsti nasekaných bylinek (tymiánu, petrželky a majoránky).
Kukuřice pukancová - Zea mays everta, ta je ta jediná správná pro výrobu...
Zcela novou odrůdu máku - Harlekýn - vypěstovali na Českomoravské vrchovině v...
Rýže má v naší kuchyni mnohostranné použití. Je velmi výživná, přitom dietní...
Fazole jsou neocenitelným zdrojem vitamínů, minerálních látek a vlákniny....
BIO bílé fazole patří k nejjemnějším druhů fazolí, výborně se zpracovávají a...
Bio červená čočka Vám usnadní vaření - věděli jste to? Vzhledem k tomu, že to...
Bio černá čočka z Kanady, jinak také zvaná Beluga - dle druhu kaviáru! To je...
Červené fazole Kidney se hodí nejenom do známého Chilli con carne, ale i do...
Bio červená čočka půlená Vám ještě více usnadní vaření - věděli jste to?...
Bio hnědá čočka z Turecka je opravdu bohatou zásobárnou bílkovin, vlákniny,...
BIO červené Adzuki fazole Vás opravdu velmi potěší!! Víte proč? Neobsahují...
Quínoa k nám přichází z andských hor Bolívie a Peru a my jí vítáme k...
Jáhly BIO jsou bezlepková obilovina s drobnými kulatými zrnky obsahující...
Pohanka obecná, ta už kdysi trochu pozapomenutá, dokonce i někdy podceňovaná...
BIO Mungo fazole mají v sobě mnoho vlákniny, bílkovin, minerálů a ostatních...
Z ovesných vloček se dá připravit řada pokrmů zdravé výživy, především müsli,...
Pšeničné otruby a navíc v kvalitě BIO, to je jedna z nejvýživnějších a přitom...